Sterk kjøttdeigpai med tomat, løk og rød jalapeño

Sterk kjøttdeigpai med tomat, løk og rød jalapeño
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En klassisk pai krydret med gode meksikanske smaker, alt fra sterk habanero og røykaktig chipotle. Serveres gyllenbrun og varm sammen med en blandet grønn salat.

Ingredienser

  • 1 stk ferdig paideig eller bruk din egen oppskrift
  • 700 gr kjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 1 dl vann
  • 1 pose explosion taco spice mix
  • 2 stk tomater i skiver
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl revet ost
  • 1 pose taco topping ranch style
  • 1 pose blandet salat

Slik gjør du

  1. Trykk ut deigen i en paiform. Bruk gjerne en paiform med høye kanter og avtagbar bunn.
  2. Bak i 10-15 minutter ved 200 °C. Brun kjøttdeig og løk. Tilsett vann og Explosion Taco Spice Mix. Stek slik at kjøttdeigen blir ganske tørr.
  3. Legg alt i paiskallet. Tomater og jalapeño legges over kjøttdeigen.
  4. Bland og fordel toppingen over paien. Stek i 10 -15 min. ved 200 °C, til overflaten har fått en vakker farge. Serveres med en stor blandet salat.