Stekte reker med chilisalt

Stekte reker med chilisalt
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Inviter familie og venner på sommerfest og server smaksrike reker!

Ingredienser

Stekte reker med chilisalt

  • 1 dl rapsolje
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 kg reker, med skallet på
  • 4 lime
  • 4 røde chili, hakket
  • frisk timian

Chilisalt:

  • 1,5 dl flaksalt
  • limeskall
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • evt. chiliflak

Slik gjør du

  1. Hell olje og hvitløk over rekene. Rasp skallet av limen og behold dette til chilisaltet. Skjær limen i biter, hakk chiliene og bland med rekene. Dryss over timian. La stå kaldt i 30 min.
  2. Lag chilisaltet i mellomtiden. Stek saltet i stekepannen på høy varme i ca. 10 min. Vend det jevnlig. Det skal bli grålig når det er ferdig. Bland med limeskall, chilipulver og paprikapulver.
  3. Stek rekene i panne på høy varme, litt om gangen, kun noen minutter slik at de ikke blir seige - og server med chilisaltet. Fantastisk juicy!