Spanske scampi

Spanske scampi
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Sjømat med pikant smak!

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk. hakket
  • 1 fennikel. skåret i tynne skiver
  • 1 håndfull frisk persille med stilker
  • 500 g cherrytomater. delt i to
  • 5 ss sherry (kan sløyfes)
  • 1 ss tomatpuré
  • 15 skrelt scampi. helst rå
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm olje i pannen og ha i hvitløk, fennikel og persillestilkene (spar bladene til garnityr) og stek på lav varme til de er myke, cirka 12-15 minutter.
  2. Ha i tomatene, sherry og tomatpuréen og kok opp. La det småkoke i 5 minutter, til det tykner.
  3. Ha de rensede scampiene i sausen og la dem trekke i to minutter, snu dem om nødvendig og la dem trekke til de er helt ferdige (ikke mer enn ett minutt, ellers blir de seige). Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakkete persilleblader og server gjerne med et godt brød.