Sodd

Sodd
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Lammekjøtt kokt med høstens grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler!

Ingredienser

  • 1 kg lammebog i skiver/biter
  • 1 l vann
  • 1 stk løk
  • 2 skiver kålrot
  • 2 skiver knollselleri (sellerirot)
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 4 poteter
  • 0,5 ts frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter. Smak til med salt, pepper og timian.
  2. Server med flatbrød eller grovbrød.
  3. Hvis du ønsker å lage en lettere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.