Sjokolademousse

Sjokolademousse
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Sjokolademousse er en flott dessert å servere dine gjester.

Ingredienser

  • 100 g mørk sjokolade
  • 25 ml espresso
  • 1 cl Tia Maria-likør. kan sløyfes
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 25 g sukker
  • 2 eggehviter
  • 2 ss melis
  • 0,5 appelsin

Slik gjør du

  1. Smelt sjokolade, kaffe og likør på svak varme. Visp eggedosis av eggeplommene, vend inn sjokoladen og sett kaldt.
  2. Visp fløte og sukker til krem og sett kaldt.
  3. Visp eggehviter og melis på lav hastighet, og tilsett saften av en halv appelsin litt og litt. Visp til det blir stivt.
  4. Vend sammen sjokoladen, eggehvitene og kremen, og ha moussen i serveringsglass. Sett kaldt i minst tre timer før det serveres.