Sjokoladegliiis!

Sjokoladegliiis!
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget is av beste sort som får frem smilet. Klarer du å vente i 2 timer?!

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Skjær vaniljestangen på langs og fjern frøene med en skje. Bland vanilje, fløte og melk i en kasserolle og la alt koke opp. Trekk kasserollen av platen. Pisk sammen eggeplommer og sukker. Ha det i kasserollen og pisk til det får en tykk konsistens. Det må ikke koke! Knus sjokoladen i en stor bolle ved siden av.
  2. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen og rør godt til alt har smeltet. La det svalne og kjør i ismaskin, eller hell i en form og sett i fryseren. Isen bør stå i fryseren i minimum 2 timer før den kan serveres...noen av oss slet med ventetiden!