Sjokoladefondant

Sjokoladefondant
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

40-60 min
Finnes det noe mer fristende enn en smeltende sjokoladefondant?

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sjokolade
  • 150 g sukker
  • 4 egg
  • 4 eggeplommer
  • 50 g hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og ta av varmen. Ha sjokolade og sukker i smøret og la det smelte sammen før du rører.
  2. Rør så inn eggene og eggeplommene, og fortsett å røre mens du sikter i hvetemelet.
  3. Fyll små, godt smurte metallformer, og la dem bli helt kalde i kjøleskapet før de stekes på 175°C i 8-10 min (følg nøye med så den ikke steker helt gjennom, de er ferdige når de stivner på toppen).
  4. La kakene kjøle seg ned i formene i 5 min, før du hvelver dem rett på tallerkenen og serverer med vispet krem eller vaniljeis. Hvis du ikke har metallformer kan du steke dem i kaffekopper og spise fondanten rett fra koppen med litt krem på toppen.