Sitronterte med sukrede tyttebær

Sitronterte med sukrede tyttebær
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Etter julematen smaker det godt med smak av frisk sitrus og bær til dessert. Nyt disse smakfulle tertene.

Ingredienser

Sitronterte med sukrede tyttebær

  • 200 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g meierismør
  • 1 egg

Sitronfyll

  • 3 store sitroner
  • 6 egg
  • 180 gr sukker
  • 2 dl fløte

Slik gjør du

  1. Begynn med mørdeigen: Bland sammen ingrediensene og kjør sammen i en kjøkkenmaskin slik at deigen akkurat samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap.
  2. Sitronfyll: Bland sammen egg, sukker og fløte i en foodprosessor. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft og rør godt sammen. Smak til med sukker dersom sitronfyllet er for surt.
  3. Kjevle ut deigen. Ha deigen i en stor paiform eller flere små. Hell i sitronfyllet og stek paien i cirka 30-40 minutter på 180 grader. Avkjøl terten og server den med frosne, hele tyttebær på toppen og dekk med et tynt melisteppe.