Scampi med koriander-chilisaus

Scampi med koriander-chilisaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Å tilberede grønnsaker i wok er både raskt, sunt og billig. Putt i det du liker best, og tilsett gjerne litt fisk, eller som her scampi. Med nudler, ris eller pasta til blir dette et herlig måltid.

Ingredienser

Scampi med koriander-chilisaus

  • 20 stk scampi
  • 1 stk gul paprika i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 100 g brokkoli i buketter
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 2 stk eple i strimler
  • 0,5 stk mango
  • 2 stk banan
  • 0,5 dl frisk ananasi biter

Marinade

  • 3 ss sesamolje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss frisk ingefær
  • 2 ss sitrongress
  • 2 ss soyasaus
  • 1,5 ts pepper

Saus

  • 2 dl søt chilisaus
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 1,5 lime, saften av

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marianden og marinér scampiene i minst en time.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  3. Ta scampiene opp av marinaden og stek dem raskt (20-30 sekunder) på høy varme i en wok sammen med grønnsakene.  Hell i et par spiseskjeer av sausen helt mot slutten. Vend i fruktbitene.
  4. Anrett på tallerkener med resten av sausen.
  5. Tips: Sett scampiene på trespyd og dryss over finhakkede peanøtter.