Sarah Bernhard

Sarah Bernhard
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Er du glad i sjokolade? Da må du prøve Sarah Bernhard!

Ingredienser

Bunn:

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 3 eggehviter

Fyll:

  • 175 g mykt smør
  • 2 dl melis
  • 0,5 ss vaniljesukker
  • 2 ss kakao

Topping:

  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Mal mandler fint. Pisk eggehviter stive, som marengs. Bland inn sukkereret litt og litt. Rør inn malte mandler til slutt. Form små runde pletter av røren med en skje og legg på en stekeplate med bakepapir. Det skal bli ca. 15-20 stk. Stek dem i ca. 10 minutter i ovnen og avkjøl deretter på rist.
  2. Bland smør, melis, vaniljesukker og kakao til en jevn røre. Fordel fyllet på mandelbunnene. Bruk en slikkepott og form en liten spiss, eller en pyramide av fyllet på bunnen. Sett i kjøleskapet i minst én time.
  3. Smelt sjokoladen i et vannbad eller forsiktig i en kasserolle. Dypp kaken i sjokoladen så fyllet blir dekket. Voila! Ferdig! Oppbevares kaldt.