Sandkaker med tranebærsaus

Sandkaker med tranebærsaus
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Ingen jul uten gode julekaker! Lag disse deilige sandkakene og server til dine gjester.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 100 g mandler skåldete og malte
  • 1 egg
  • 100 g sukker
  • 1 beger vaniljekesam
  • 1 pose tørkede tranbær

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175°C og ta fram sandkakeformene dine.
  2. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
  4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.
  5. Bland sammen vaniljekesam og tranebær og servér ved siden av eller hell oppi sandkakene.