Salat med lettsaltet kylling og brie

Salat med lettsaltet kylling og brie
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lettsaltet kylling er noe som frister i sommerhalvåret. Server kyllingen som en del av en salat, med godt brød og persillepuré.

Ingredienser

Lettsaltet kylling

  • 4 Kyllingfilet
  • 5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 laurbærblad
  • 5 hele pepperkorn
  • 1 stilkfrisk timian

Salat

  • 2 hjertesalat
  • 150 g brie
  • 50 g pecannøtter
  • 1 avokado
  • 0,5 stk mango

Slik gjør du

  1. Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst. Legg i kyllingfiletene og la dem ligge kaldt natten over.
  2. Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljong med krydder og trekk kjelen av platen. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter. Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet. Da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl.
  3. Anrett salat, brie, pecannøtter, avokado og mango på et serveringsfat. Legg lettsaltet kylling på toppen.
  4. Server kyllingsalaten med persillepuré og godt brød.
  5. Oppskrift fra matprat.no