Rosmarinsild med rosépepper

Rosmarinsild med rosépepper
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Å lage din egen sild er en fin tradisjon og en flott julegave til matelskeren!

Ingredienser

  • 2 fileter med spekesild
  • 1,5 dl eddik
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ss rosépepper
  • 4 laubærblad
  • 0,3 purre
  • 1 sjalottløk
  • 1 liten rødløk
  • 4 rosmarinkvister

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er løst opp. Tilsett rosépepper og laubærblad. Skjær purre i tynne strimler, rødløken i båter og sjalottløken i ringer. Del sild og løk i biter og legg det i et Norgesglass sammen med kvister av rosmarin. Hell over laken og sett i kjøleskap ett døgn før servering.
  2. Tips: Bør lages ett døgn før servering.