Rødkål

Rødkål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Perfekt tilbehør til juleribbe!

Ingredienser

  • 750 gr rødkål
  • 2 epler
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik 7%
  • 2 ts sukker

Slik gjør du

  1. Snitt kålen fint og skjær eplene i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.
  2. Tilsett kraft og eddik. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom. Smak til med sukker.
  3. Tips: Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba før servering. Et par spiseskjeer ripsgelé er også godt! Du kan lage den tradisjonelle surkålen ved å benytte vanlig kål i stedet for rødkål, og ha i 1-2 ts karve.