Rød bacalao

Rød bacalao
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Bacalao er det spanske ordet for torsk. Prøv denne røde bacalao-varianten!

Ingredienser

  • 2 kg klippfisk
  • 1 kg løk
  • 1 kg poteter
  • 2 hele hvitløk
  • 10 hele pepperkorn
  • 4 laurbærblader
  • 2 røde chili
  • 30 sorte oliven
  • 3 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Vann ut klippfisken i to døgn (legg den i en stor bolle med vann).
  2. Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i cirka 2 cm tykke skiver. Skjær løk og poteter i cirka ½ cm tykke skiver.
  3. Legg fisk, poteter og løk lagvis i en stor kjele.
  4. Del hvitløken i to på tvers og legg dem i gryta sammen med pepper, laurbærblad, chili, oliven, tomater og olivenolje. La det koke cirka 1 time.
  5. NB: Hvis du ikke finner klippfisk hos din lokale SPAR-butikk, bestiller vi gjerne for deg! Snakk med ferskvaresjefen, så ordner han eller hun klippfisk til deg.