Reinsdyrstek med potet- og grønnsakespanne

Reinsdyrstek med potet- og grønnsakespanne
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Reinsdyrstek med potet- og grønnsakespanne

Ingredienser

Reinsdyrstek med potet- og grønnsakespanne

  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 200 g rosenkål
  • 4 stk poteter
  • 1 dl tyttebær, friske eller dypfryste

Viltsaus

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller sjy
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 knuste einebær

Slik gjør du

  1. Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 °C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse
  2. Når steketermometeret viser ca. 70 °C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 °C er den grå. La steken hvile.
  3. Del potetene i båter. Vend dem sammen med rosenkål i olje, salt og pepper. Legg i ildfast form. Stekes på 200ºC i ca 30 minutter.
  4. Brun smør og mel. Spe med kjøttkraft eller sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett rømme, geitost og tyttebær og smak til med salt og pepper. Fordel rosenkål og potetbåter i sausen. Dryss over tyttebær og hakket timian.