Rågod reinsdyrstek

Rågod reinsdyrstek
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Med stekte kantareller, rosenkål og viltsaus

Ingredienser

Reinsdyrstek

  • 1 reinsdyrstek på ca 1,5 kg (for 4 pers)
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 skive sellerirot
  • 5 dl vann
  • 5 knuste einebær
  • salt
  • pepper
  • kantareller
  • rosenkål
  • mandelpoteter

Viltsaus

  • 3 dl kraft fra steken
  • 2,5 dl seterrømme
  • 1,5 ss ripsgele
  • 5 einebær
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Bland knuste einebær, salt og pepper og gni steken inn steken med krydderblandingen. Skrell og kutt opp grønnsaker og løk, legg dette i en ildfast form.
  2. Varm en stekepanne med 2 ss smør, stek reinsdyrsteken lett på alle sider. Plassér steketermometeret i den tykkeste delen av steken, og legg kjøttet oppå grønnsakene. Tilsett 5 dl vann og sett formen i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 1.5-2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70°C har steken en rosa snittflate, ved 76°C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen.
  3. Servér med mandelpoteter, rosenkål, stekte kantareller og viltsaus. Tips! Ripsgelé setter en ekstra spiss på denne retten.
  4. Viltsaus: Sil stekesjyen og mål opp ca 3 dl sjy. Varm sjyen i en kasserolle og ha i rømme og ripsgelé. Smak til med knuste einebær, salt og pepper. Gi sausen et oppkok under omrøring. Tilsett gjerne litt brunost til slutt, det gir sausen det lille ekstra.