Prinsessekake

Prinsessekake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Ingenting slår vel en nybakt, lunken, kanelduftende dessert?

Ingredienser

Kaken

  • 125 gr smør
  • 2 dl melk
  • 50 gr gjær
  • 1 egg
  • 75 gr sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 500 gr hvetemel
  • 5 dl vaniljekrem, til fyll

Kanelfyll

  • 50 gr smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • Rosiner
  • 1 egg, til pensling

Glasur

  • 3 dl melis
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og bland inn melken. Løs opp gjær i smørblandingen når den er lunken. Tilsett sammenpisket egg og sukker. Ha i kardemomme og hvetemel. Elt deigen jevn og glatt. Deigen må heve i 45 minutter på et lunt sted.
  2. Smør en rund kakeform, 26 cm i diameter, med smør og kle bunnen med bakepapir. Ta 2/3 av deigen og kjevle den ut til en sirkel.
  3. Kle bunn og kantene på formen med deigen, og hell halvparten av vaniljekremen over Dryss over rosiner.
  4. Kjevl ut resten av deigen til en avlang leiv, ca 20x40 cm. Smør smøret utover leiven og dryss kanel, sukker og noen rosiner på.
  5. Rull sammen deigen og skjær rullen opp i 10 biter – ca 4 cm tykke. Sett bitene i formen, 1 i midten og 9 rundt. Bruk resten av vaniljekremen i mellomrommet mellom bitene og dryss over fler rosiner. Etterheves i 30 min.
  6. Pensle kaken med litt sammenpisket egg. Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30-40 minutter.
  7. Dekk toppen av kaken med matpapir under stekingen hvis den blir mørk, viktig å steke ut tiden for å få den gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
  8. Pynt med melisglasur før servering.