Posjert kylling med sommergrønnsaker

Posjert kylling med sommergrønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Sunn og god middag til hele familien.

Ingredienser

  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 4 stk kyllingfileter
  • 900 g grønnsaker (nypoteter. asparges. sukkererter. gulrøtter. reddiker)
  • 1 ss maizena
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss friske urter. hakkede

Slik gjør du

  1. Kok opp buljong og la filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i cirka 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.
  2. Rens og skjær grønnsakene i cirka 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, cirka 3-4 minutter.
  3. Løft grønnsakene ut av buljongen og legg dem på et varmt fat. Sil kraften.
  4. Rør ut maizena i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Server kylling og grønnsaker med saus over.