Porsjonspaier med kylling, bacon og oliven

Porsjonspaier med kylling, bacon og oliven
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Disse porsjonspaiene er mettende og med gode smaker.

Ingredienser

Porsjonspaier med kylling, bacon og oliven

  • 650 g kyllingfilet
  • 15 g smør
  • 4 skiver bacon. delt i biter
  • 5 sjalottløk. delt i to
  • 1 stor gulrot. delt i biter
  • 1 fennikel. hakket
  • 2 fedd hvitløk. knust og finhakket
  • 1,5 dl tørr sherry. Madeira eller hvitvin
  • 6 dl utblandet kyllingbuljong
  • 1 laurbærblad
  • 1 stilker fersk timian
  • salt og pepper
  • 12 oliven

Lokk

  • 250 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 125 g margarin
  • 2 ss persille, hakket
  • 1 egg
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Begynn med fyllet: Skjær kyllingkjøttet i biter og stek dem i litt smør i cirka 5 minutter. Sett kyllingen til side. Ha resten av smøret i panna, sammen med baconbitene, grønnsakene og hvitløk og stek videre i 5 minutter.
  2. Ha i sherryen og buljongen og kok opp. Finhakk urtene, ha dem i og smak til med salt og pepper og la det koke under lokk ved lav varme i 1-1,5 time.
  3. Bruk en øse og fjern grønnsakene. Kok opp væsken og reduser til det er cirka 0,5 liter igjen. Ha i grønnsakene, kyllingbitene og olivenene.
  4. Lag pailokket: Bland mel, bakepulver, margarin og persille med cirka 1,5 dl vann. Deigen skal være myk og lett å jobbe med. Ha i litt mer vann hvis den er for fast. Del deigen i fire emner. Hell kyllingfyllet i fire, små ovnsfaste former og fordel deigen på toppen som et lokk. Pensle med egg og stek i cirka 30 minutter ved 200°C.