Pinnekjøtt med rotmos

Pinnekjøtt med rotmos
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Et herlig måltid for alle som foretrekker pinnekjøtt til jul.

Ingredienser

  • 4 kg saltet og røkt pinnekjøtt
  • 2 kg mandelpoteter med skall
  • 1,5 dl vørterøl eller juleøl
  • vann
  • 1 kålrot
  • 1 søtpotet
  • 1 sellerirot
  • 1 juleøl
  • rosmarinkvist

Slik gjør du

  1. 1. Legg pinnekjøttet i bløt i en stor kjele et par døgn og skift vannet flere ganger.
  2. 2. Vask mandelpotetene og legg dem i 2 - 3 lag i bunnen av kjelen. Hell over øl og vann til det nesten dekker potetene. Legg kjøttet i tette lag oppå, kok opp og la kjøttet dampe under lokk i cirka 3 timer, til det er mørt og løsner lett fra beina.
  3. 3. Lag rotmos: Del grønnsakene i terninger og kok dem møre i vann og juleøl.
  4. 4. Server pinnekjøttet med rotmos og mandelpoteter som du har brukt som rist under pinnekjøttet. Topp med en kvist rosmarin.