Pepperkaker

Pepperkaker
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Ingenting smaker mer jul enn pepperkaker! Hyggelig å lage for både liten og stor.

Ingredienser

  • 1 dl sirup
  • 2 dl sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 6 dl hvetemel
  • 0,5 ts malt svart pepper
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt tørket ingefær
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp sirup, sukker og smør i en kjele. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl. Rør i resten av ingrediensene. Deigen vil være løs, men ikke ta i mer mel. Den vil bli perfekt etter noen timer i kjøleskapet. La den gjerne stå i kjøleskapet natten over.
  2. 2. Kjevle deigen ut på melet flate. Stikk ut ønskede former og legg over på plater med bakepapir. Hvis det er vanskelig å flytte kakene over på stekeplaten, er det lurt å kjevle ut rett på bakepapiret.
  3. 3. Stek midt i ovnen på 175 grader i 7-10 min, Avkjøl på rist. Hvis du ønsker å henge opp kakene, er det fint å lage ett hull rett etter at kakene har kommet ut av ovnen.
  4. Gir ca. 50 stk.