Pepperkakegrissini

Pepperkakegrissini
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Smaker utmerket sammen med sjokolade-pannacotta og en rykende varm kopp kaffe

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefærpulver
  • litt pepper
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og ha i sukker, sirup og fløte. Rør godt sammen og ha det over i en bolle. Ha i nykvernet pepper, 7-8 drag med kvernen, og resten av krydderet. Sikt inn mel og bakepulver og bland det sammen til en deig. Settes i kjøleskapet ca. 1 time.
  2. Lag lange grissinis, ca. 15 cm lange og 0,5 cm brede og legg dem på bakepapir. Stekes i ovnen ca. 6-8 minutter ved 180° C. La dem svalne og dekorér med f. eks. hvit sjokolade, mørk sjokolade, rosépepper, strøssel eller krokan.