Panna cotta med julekrydrede bringebær

Panna cotta med julekrydrede bringebær
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Prøv denne deilige juleversjonen av pannacotta.

Ingredienser

Panna cotta med julekrydrede bringebær

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 3 plater gelatin
  • 1 ts finrevet sitronskall

Krydrede bringebær:

  • 2 beger bringebær, spar de peneste til pynt
  • 1 vaniljestang, bruk frøene
  • 1 klype malt stjerneanis
  • 0,5 cm kanelstang
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Begynn med bringebærene: Rør sammen bringebær, vaniljefrø, stjerneanis, kanel og sukker og la det stå slik at smakene setter seg.
  2. Panna cotta: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og vaniljefrø.
  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem så vannet av gelatinplatene.
  4. La gelatinplatene smelte i den varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt. Rør godt så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. Ha i finrevet sitronskall.
  5. Avkjøl blandingen og ta ut stjerneanis og kanelstang. Ha i krydrede bringebær i bunnen av serveringsglass og hell panna cottaen over. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  6. Server med ferske bringebær på topp med et dryss av melis.