Pai på et blunk!

Pai på et blunk!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Med ferdig paideig er denne retten kjapp å lage. Finnbiff og tyttebær gir en spennende, høstlig vri.

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 gul løk
  • 1 pose finnbiff
  • 3 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • 1 ferdig paideig
  • 3 dl revet ost

Tyttebær-rømme

  • 2 dl seterrømme
  • 3 ss tyttebær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200° C.Varm en panne med smør. Finhakk hvitløk og skjær gul løk i tynne båter. Ha kjøtt, hvitløk og gul løk i pannen og stek til det får en gyllen farge. Sett til siden.
  2. Bland sammen egg, fløte og melk i en bolle. Smaksett med salt og pepper. Ta den ferdige paideigen og trykk den ut i en springform eller ildfast form. Ha i kjøttfyllet og deretter eggeblandingen. Avslutt med revet ost på toppen.
  3. Stek i ovnen i ca. 35 minutter. Rør sammen rømme og tyttebær i en liten skål og ha ved siden av. Pynt paien med litt frisk rosmarin, og server gjerne med en liten grønn salat.
  4. 2 dl seterrømme og 3 ss tyttebær røres lett sammen.