Pai med spinat og fetaost

Pai med spinat og fetaost
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Denne vegetarpaien med spinat og fetaost er både saftig og god.

Ingredienser

  • 250 gr filodeig (eller butterdeig)
  • 5 ss olje
  • 2 stk løk, hakket
  • 2 stk fedd hvitløk. knust og finhakket
  • 500 gr spinat. frossen
  • 1 stk egg, sammenpisket
  • 0,3 ts muskat
  • salt
  • pepper
  • 200 gr fetaost
  • 30 gr pinjekjerner, ristede

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °. Kle en bakeform (20 cm) med bakepapir og legg filodeig i bunnen og langs kanten. Smør med olje og legg på nye 4 plater med filodeig. Stek i 10 minutter til den er gyllen. Avkjøl.
  2. Fres løken i olje til den er blank og ha i hvitløk.
  3. Tin spinaten i mikrobølgeovnen og press ut vannet etterpå. Miks spinaten med løk, hvitløk, ferskost, egg, krydder og fetaost. Hell alt i den forstekte filoformen.
  4. Dekk paien med resten av filodeigen og krøll den slik at overflaten blir ujevn. Stek i ovnen i 30-40 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dekk med aluminiumsfolie hvis den blir altfor brun. Strø over pinjekjerner før du serverer.
  5. Er du god til å kjevle, kan du lage din egen filodeig: 250 g mel ¼ ts salt 1 egg 1 dl lunkent vann 1 ss smeltet smør Elt deigen godt sammen, kjevle og strekk deigen mange ganger til den er tynn som papir.