Pai med rotgrønnsaker

Pai med rotgrønnsaker
5 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pai med grønnsaker er et mettende og godt middagsalternativ for hele familien.

Ingredienser

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl fin sammalt hvete
  • 100 gr margarin
  • 1 dl kesam (evt. creme fraiche)
  • 2 ss vann
  • 2 gulrøtter
  • 2 rødbeter
  • 1 potet
  • 2 dl kesam (evt. creme fraiche)
  • 3 egg
  • 1 potte basilikum, finhakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • Et dryss med revet ost på toppen

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225°C. Kok rotgrønnsakene møre. Beregn cirka 50 minutter på rødbetene.
  2. Del kokte rødbeter i mindre biter, og fordel på paibunnen. Skjær kokt pastinakk og kokte gulrøtter i staver. Legge dem i paiskallet.
  3. Bland sammen kesam, egg og basilikum. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen over grønnsakene, og dryss over litt revet ost etter eget ønske.
  4. Stek paien midt i ovnen i cirka 30 minutter til fyllet har stivnet. Pynt med et par basilikumblader og server med frisk salat.