Pai med fisk og skalldyr

Pai med fisk og skalldyr
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Få hele familien til å spise fisk med denne gode paien.

Ingredienser

  • 1 løk. hakket
  • 1 laurbærblad
  • 6 dl utblandet fiskebuljong
  • 1 dl hvitvin
  • 60 g hvetemel
  • 90 g mykt smør
  • 2 dl Créme Fraiche
  • 1 ss tomatpuré
  • saften av 1 sitron
  • En håndfull frisk persille
  • 3 tomater. delt i fire og uten frøene
  • salt og pepper
  • 250 g filodeig

Slik gjør du

  1. Ha løk og laurbærblad i en kjele sammen med buljong og vin. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Del fisken i biter og ha dem i kjelen og la det trekke i 1 minutt, tilsett scampiene og la det trekke videre i 2-3 minutter til de skifter farge. Ta ut fisk og skalldyr og la dem hvile på et kjøkkenpapir.
  2. Varm ovnen til 200°C. Bland hvetemel og halvparten av smøret til en masse. Varm opp væsken og reduser til du har 6 dl igjen. Visp inn smør- og melmassen, litt og litt om gangen til en saus. La det koke i to minutter. Ha i Créme fraîche, tomatpuré, sitronsaft, persille, tomat og smak til med salt og pepper. Ha i fisken og skalldyrene og ha alt i en ovnsfast form.
  3. Smelt resten av smøret og smør filodeigplatene før de legger på som lokk. Smør dem igjen med smør og krøll dem til en ujevn overflate. Stek midt i ovnen i 25 minutter.