Pai med blå bær

Pai med blå bær
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Gjør stas på hverdagen med bær til dessert. Overrask familien med en deilig pai!

Ingredienser

  • 150 g mel
  • 65 g melis
  • 1 lite egg
  • 125 gg smør
  • 1 pakke ferdig vaniljekrem
  • Friske bær

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel, smør og melis. Tilsett så egget. Bland deigen til en smidig krem, pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet før bruk.
  2. Kjevle ut deigen med godt med mel under og over, slik at deigen ikke henger fast i bordplaten.
  3. Legg deigen over paiformen, og dytt godt ned i kantene. Trim vekk overflødig deig, og sett formen kaldt i 10 minutter, til deigen har stivnet igjen.
  4. Legg så over aluminiumsfolie over deigen, pass på at den ligger helt inntil deigen i alle hjørner og flater. Fyll formen halvfull med erter, ris eller lignende. Dette hindrer sidene på deigen fra å falle sammen eller at deigen blåser seg opp.
  5. Sett formen inn i varm ovn på 175°C i 15 minutter. Fjern folie med erter/ris og stek bunnen videre i 5-6 minutter eller til den er er gylden. Avkjøl.
  6. Fyll paien med vaniljekrem og de bærene du liker best.
  7. Oppskriften gir 2 former á 22 cm.