Paella

Paella
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Paella er fra Spania og du får den beste servert i Barcelona. Paella kan lages på flere måter, avhengig av tilgangen på råvarer. Dette er en sunn og god rett, rik på smak, fordi man tar vare på alle ingrediensene.

Ingredienser

  • 400 g Paellaris/grøtris
  • 7 dl kyllingkraft/buljong/vann
  • 1 kyllingbryst
  • 150 g svinekjøtt
  • 100 g chorizopølse
  • 20 blåskjell
  • 150 g reker
  • 20 sorte oliven
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 100 g brekkbønner
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 boks hakkede tomater
  • salt og pepper
  • safran/gurkemeie
  • 0,5 sitron
  • persille. hakket
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Varm en stor, vid panne eller gryte godt med olivenolje. Tilsett hakket hvitløk og løk, samt paprika og oliven, delt på langs, som freses lett. Ha i brekkbønner, blåskjell og reker og sett på lokk - dampes i 2 - 3 minutter. Ta ut alt innholdet av pannen og legg til side.
  2. Varm pannen med olje på nytt og brun kylling chorizo og svinekjøtt, tilsatt litt salt og pepper. Ta det ut og legg til side.
  3. Varm pannen godt for tredje gang og tilsett risen, sammen med tomatpuré. La det frese i 2 - 3 minutter, slå over hakkete tomater og kok opp. Tilsett kraft/vann og la det koke i 6 - 8 minutter.
  4. Tilsett kyllingen og svinekjøttet og kok til risen begynner å ta til seg væsken. Smak til med salt og pepper, safran/gurkemeie og press en 1/2 sitron over.
  5. Vend inn blåskjellene og avslutt med å legge paprikaen i fint mønster på toppen. Dryss over hakket persille.