Ovnsbakte epler

Ovnsbakte epler
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Disse ovnsbakte eplene passer perfekt som dessert en kald høstkveld.

Ingredienser

  • 4 epler, store, faste
  • 100 g brunt sukker
  • 50 g smør
  • 50 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss eplejuice
  • 25 g hakkede pistasjenøtter
  • 5 dl ferdig vaniljesaus til servering

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 190 grader.
  2. Fjern kjernehusene fra eplene, men ikke skjær helt gjennom.
  3. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra juice og nøtter, og trykk blandingen ned i eplene.
  4. Sett dem i en ildfast form. Dryss de hakkede nøttene over.
  5. Bak dem i ovnen i 25-35 minutter til de er myke. Hell over eplejuice og kraft fra formen hvert 10. minutt. Server dem lune, med iskald vaniljesaus eller vaniljeis.