Ovnsbakt sei med persille og gressløk

Ovnsbakt sei med persille og gressløk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Sammen høstens gode grønnsaker i en panne. En fargerik blanding for øye og tunge.

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss persille
  • 2 ss gressløk
  • 1 dl griljermel
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,3 stk squash
  • 1 stk paprika, rød
  • 1 stk paprika, grønn
  • 3 stk tomat
  • 2 ss persille

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 170 grader. Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper, og legg den i et smurt ildfast fat.
  2. Finhakk urtene hvis du bruker friske urter. Rør sammen ingrediensene til toppingen til en jevn masse, tilsett mer olje om nødvendig, den skal være "smørevennlig". Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene.
  3. Sett fisken i stekeovn og stek den ca. 10 minutter eller til skorpen er gylden. Tomatsaus Kutt ingrediensene i små biter. Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett grønnsakene utenom tomatene og la de surre sammen i ca. 5 minutter.
  4. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i persille ved servering. Server sausen sammen med den ovnsbakte fisken, og gjerne med poteter ved siden av.