Ovnsbakt sei-gryte

Ovnsbakt sei-gryte
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En utrolig enkel, men samtidig smakfull fiskegryte.

Ingredienser

  • 700 g sei (eller torsk)
  • 1,5 purre
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 300 g blomkål
  • 2 tuber rekeost
  • 1 boks Crème Fraîche
  • 1 dl fløte
  • 1 liten boks reker
  • salt
  • 1 pepper

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i biter. Bland kremost, Crème fraîche og fløten. Ha i salt og pepper etter smak. Bland grønnsakene inn i osteblandingen.
  2. Del seifileen i 1-2 cm tykke skiver. Legg bitene i en ildfast form og hell grønnsaksblandingen over. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter på 200 grader. Når retten er ferdig, strø rekene over. Serveres med kokt potet. For en litt mer eksklusiv variant av ovnsbakt sei-gryte, kan man ha i oliven og chili i tillegg.