Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks er godt i alle slags former!

Ingredienser

  • 4 biter laksefilét
  • 600 gr små poteter
  • 1 sitron
  • 1 lime
  • 1 neve persille
  • 1 neve dill
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 100 gr manchego-ost
  • 1,5 dl seterrømme til servering

Slik gjør du

  1. Kok potetene myke med skallet på. Grovhakk persille og dill og ha det i en skål. Ha i raspet skall og saft fra en sitron sammen med finhakket hvitløk.
  2. Tilsett olje, salt og pepper. Ha hele potetblandingen i en ildfast form og legg i båter av lime og raspet manchego.
  3. Legg fisken på toppen og ha litt smør over. Stek på 180°C i 10 min.
  4. Servéres med en klatt rømme og friske urter til pynt.