Ovnsbakt laks med marrokansk krydderlokk og gresskar

Ovnsbakt laks med marrokansk krydderlokk og gresskar
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Tilsett litt krydder i hverdagen med eksotiske middagsretter! denne ovnsbakte laksen har fått en marrokansk touch.

Ingredienser

  • 4 stk laksefileter a 200 g
  • olivenolje
  • GRESSKARBLANDING:
  • 2 ss smør
  • 400 gr gresskar. skåret i terninger
  • 4 dl couscous eller fullkornris
  • 5 gr frisk mynte. hakket
  • 75 gr granateplekjerne
  • 1,5 ss olivenolje
  • 0,5 sitron, saften
  • KRYDDERLOKK:
  • 10 gr frisk koriander. hakket
  • 1 stk liten rød chili. hakket
  • 0,3 stk paprika. hakket
  • 1 ts finmalt koriander
  • 1 ts finmalt spisskummen
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær gresskaret i små terninger og kok det mørt i vann (hvis du bruker squash, trenger du ikke koke først).  Ha smøret i en panne og stek gresskaret til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Avkjøl. Kok couscous (eller ris) som anvist på pakken.
  2. Varm ovnen til 180°C. Miks sammen ingrediensene til den marokkanske krydderblandingen og fordel på fiskefiletene. Bak i ovnen til fisken er ferdig og kjernen fortsatt er myk, ca.10 minutter.
  3. Bland mynteblader og granateple, olivenolje og sitronsaft sammen med couscous og gresskarbitene. Bland godt og server sammen med fisken.