Ovnsbakt kylling med gresskar og appelsin

Ovnsbakt kylling med gresskar og appelsin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Gryte med spennende smaker og tilbehør.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfileter
  • 4 appelsiner
  • 1 lime
  • 2 ts chilipulver
  • 300 gr gresskar
  • 4 gulrøtter
  • 2 pastinakk
  • 1 hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Ha kyllingfiletene og saften fra 2 appelsiner i en pose. Tilsett chilipulver, knyt og vend posen så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
  2. Skrell gresskar, gulrøtter og pastinakk og del dem i biter. Del 1 appelsin i skiver. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Del hvitløken i fedd. Bak grønnsakene og appelsinen i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
  3. Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden. Stek filetene raskt i olje og krydre med salt og pepper.
  4. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen. Hell resten av marinaden over i formen.
  5. Vask den siste appelsinen godt og del den i skiver. Legg skivene rundt kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca. 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.