Ovnsbakt fisk med tomat og nye poteter

Ovnsbakt fisk med tomat og nye poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Enkel og sunn hverdagsfavoritt!

Ingredienser

  • 500 g nypoteter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 4 fileter av hvit fisk. f.eks torsk eller sei
  • 8 mellomstore tomater delt i fire
  • 2 små stilker dill
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Kok potetene i 10 minutter, la dem tørke av.
  2. Forvarm ovnen til 220°C og varm opp stekefatet samtidig.
  3. Del potetene i to og ha dem i det varme fatet sammen med olje og krydder. Stek i ovnen i 10 minutter.
  4. Gni inn fisken med olje, salt og pepper. Bland tomater og dill (spar litt til pynt) med potetene og legg fiske på toppen. Stek videre i 8-10 minutter, til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper og server med en vinaigrette av olje og balsamicoeddik.