Ostekake

Ostekake
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Akkurat nå er bærene på sitt beste; friske, søte og fulle av masse gode næringsstoffer. Benytt anledningen og inviter til fest med en herlig ostekake.

Ingredienser

  • 200 g kjeks (f.eks Oreo)
  • 40 g smør
  • 400 g kremost naturell
  • 250 g sukker
  • 150 g pasjonsfruktpuré eller bringebærsyltetøy
  • 5 dl fløte
  • 5 plater gelantin
  • friske bringebær
  • granateplekjerner
  • 1 pk Freia bringebærgelé

Slik gjør du

  1. Knus kjeksen til smuler og bland sammen med smeltet smør. Fordel massen utover en form med bakepapir i bunnen. Sett kaldt.
  2. Pisk fløten til krem.
  3. Bløtlegg gelatinen.
  4. Pisk kremost og sukker glatt med halvparten av pasjonsfruktpureen/syltetøyet.
  5. Varm opp bløtlagt gelatin i resten av pureen.
  6. Bland krem med ostemassen og tilsett gelatinen til slutt. Fordel dette jevnt ut over kjeksbunnen. Sett kaldt.
  7. Kok opp geleen etter anvisning på pakken, men reduser væskemengden til 3,5 dl. La geleen avkjøle til lunken.
  8. Legg bærene og granateplekjernene på kaka, og hell over geleen. Sett kaldt.