Meksikanske piroger med tomatsalat

Meksikanske piroger med tomatsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Prøv disse meksikanske pirogene!

Ingredienser

Meksikanske piroger

  • 0,5 ts tacokrydder
  • 4 plater butterdeig
  • 2 stk kyllingbryst
  • 1 ss matolje
  • 1 stk sjalottøk
  • 2 kvaster koriander
  • 1 dl revet ost
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt

Tomatsalat

  • 12 stk cocktailtomater
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk chili
  • 4 stk vårløk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C
  2. Strimle kyllingen smått
  3. Varm deretter opp matolje og stek kyllingen sammen med tacokrydder og strimlet sjalottløk til den er gjennomstekt og har en gyllenbrun farge.
  4. Krydre med strimlet koriander og smak til med salt
  5. Del deretter butterdeigplatene i åtte biter og fordel den stekte kyllingen jevnt
  6. Brett sammen til små knytter og topp med revet ost
  7. Visp egget og pensle knyttene
  8. Stek dem i ovnen til de er gyllenbrune, ca. 10 minutter
  9. Del tomatene på lengden og vend dem i olivenolje
  10. Bland i finhakket chili, skivet løk og presset lime
  11. Smak til med salt og eventuelt mer chili for litt ekstra sting