Meksikansk fiskegryte med kokosmelk og ristede mandler

Meksikansk fiskegryte med kokosmelk og ristede mandler
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Denne velsmakende oppskriften inneholder mange sunne ingredienser. Smakene kommer fra kokos, spisskum og søtpoteter og er gode å servere sammen med varme tortillabrød.

Ingredienser

  • 600 gr fisk og blåskjell
  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk rød paprika
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 pose spice mix for taco
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 0,5 krukke fersk koriander
  • 1 pakke tortillalefser, grove
  • 0,5 dl mandelspon/flak

Slik gjør du

  1. Fres søtpoteter og paprika i en gryte med olivenolje i noen minutter til potetene har myknet.
  2. Tilsett taco spice mix, knuste tomater og coconut milk. La det småkoke i 10 minutter.
  3. Skjær fisken i passe store grytebiter. Reduser varmen, legg i fisk og blåskjell, og la det småkoke i 6-7 minutter.
  4. Rett før servering tilsettes sorte bønner og hakket koriander.
  5. Finstrimle salatløken og hakk korianderen og legg i salatløk og koriander noen minutter før servering.
  6. Rist mandlene i en tørr stekepanne. Topp gryten med ristet mandel og gjerne enda litt hakket koriander.
  7. Server med Organic Tortilla.