Mangokake

Mangokake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Deilig og frisk kake - også et sunnere alternativ!

Ingredienser

Mangokake

  • 1 dl mandler. bløtlagt
  • 10 dadler uten stein. bløtlagt
  • 1 dl vannet fra dadlene
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt

Mangofyll

  • 3 dl cashewnøtter
  • 1 mango uten skall
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss kokosolje
  • 4 ss kokos

Topping

  • 2 pakker Appelsin/sitron gelé
  • 1 skallet av en appelsin
  • 1 neve kokos

Slik gjør du

  1. Kvern alle ingrediensene til en jevn deig. Fordel utover bunnen i en kakeform (ca. 18 cm).
  2. Bruk en blender og bland alle de romtempererte ingrediensene. Start med mangoen og ha så i cashewnøttene. Fyllet blir tykt og kremete. Ikke bruk mer vann en du må, men hvis det blir for tykt må du tilsette mer vann. Hell oppå bunnen.
  3. Lag gele etter anvisning på pakken, la det kjøle litt før det helles over kaken, strø over appelsinskall og kokos. La den stå kjølig til den skal serveres.