Lutefisk

Lutefisk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Lekker lutefisk – i fint følge med syrlig ertekrem, poteter, timian og grov sennep. Og brunost! Det setter en deilig spiss på denne retten.

Ingredienser

Lutefisk

  • 3 kg lutefisk
  • salt
  • 200 g bacon

Ertepure

  • 5 dl frosne erter
  • 0,5 dl utblandet kjøttbuljong
  • salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts frisk timian
  • 0,5 stk saft av sitron
  • 0,5 dl fløte

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200° C. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt, prøv i ca. 40 minutter
  2. Skjær bacon i små terninger og legg dem i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllent, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett litt ekstra smør dersom baconet er magert.
  3. Servér lutefiskmiddagen med kokte poteter og ertekrem. En rullet skive med brunost på toppen smaker nydelig!
  4. Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper, sitron, timian og fløte.