Lutefisk

Lutefisk
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lutefisk er en tradisjonsrik rett som spises ofte i hyggelige lag. Lag et deilig måltid med lutefisk til familie og venner! Denne serveres med bacon, varm sennepssaus og ertepuré.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
  3. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 40 minutter.
  4. Skjær bacon i små terninger og legg det i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllent, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett om nødvendig ekstra smør dersom baconet er magert.
  5. Lag ertepuré: Kok opp ertene i buljongen. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper, timian og fløte.
  6. Servér lutefisken med kokt potet, ertepuré, bacon, sennep, brunost og sirup.
  7. Tilbehør: potet, sennep, brunost, sirup.
  8. Varm sennepssaus: Hakk løk og kok den opp med hvitvin. La det koke inn til halv mengde i ca. 10 minutter. Tilsett fløte og la det koke videre i 5 minutter. Ha i sennep og sitronsaft og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.