Lutefisk med bacon

Lutefisk med bacon
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Hva er vel lutefisk uten bacon! Her får du luksusvarianten, nemlig et godt stykke fisk fra den tykkeste delen omsvøpt av en raus baconskive. Resten av fisken damper du som vanlig.

Ingredienser

  • 1 kg lutefisk fra ryggfileten
  • 8 skiver bacon ca.
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper grovkvernet

Slik gjør du

  1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker.
  2. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker.
  3. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form. Krydre og stek til fisken er gjennomstekt, 200 °C i 30-40 minutter.
  4. Server med sennepssaus, ertepuré og kokte poteter.