Luksustaco med fritert fisk, salsa og limekrem

Luksustaco med fritert fisk, salsa og limekrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en luksus-variant av taco som du fint kan servere til dine gjester i selskap.

Ingredienser

Salsa:

  • 4 hermetiske tomater, avrente
  • 2 ss frisk koriander. hakket
  • 0,5 stk rødløk. finhakket
  • 1 stk fedd hvitløk. knust og finhakket
  • 1 jalapeno-chili eller 4 ringer
  • 1 stk lime, saften

Limekrem:

  • 3 ss tequila (kan sløyfes)
  • 1 stk lime, saften
  • 2,5 dl rømme
  • 0,5 dl melk
  • 2 stk fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 0,5 ts spisskummen
  • salt
  • pepper

Fritert fisk:

  • 1 stk lime, saften
  • 1 ss tequila (kan sløyfes)
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 350 gr hvit fisk, kuttet i 2.5 cm store biter
  • 70 gr hvetemel
  • 2 ts frisk koriander, hakket
  • 25 gr maizenamel
  • 25 gr bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1 dl kremfløte
  • 1 l rapsolje

Tacofyll:

  • 2,5 dl kål, finhakket
  • 1,5 dl rødkål
  • 1 liten bunt frisk koriander
  • 1 stk rødløk, skåret i tynne ringer
  • 8 stk taco shells eller tortillalefser

Slik gjør du

  1. Salsa: Bland alle ingrediensene og sett salsaen en time i kjøleskapet
  2. Limekrem: Bland alle ingrediensene og sett kremen en time i kjøleskapet.
  3. Fritert fisk og tacofyll: Bland sammen lime, tequila og krydder og la fiskebitene marinere i dette i 10 minutter.
  4. Pisk sammen hvetemel, maisennamel, bakepulver, egg og kremfløte til en fin røre.
  5. Hell av marinaden og rull fiskebitene i friteringsrøren og friter dem i en gryte med rapsolje (eller en friteringsgryte) til de er gylne. La dem renne av på et kjøkkenpapir.
  6. Sett fram skåler med kål, rødkål, koriander og løk, og la alle fylle skjellene sine med grønnsaker, fritert fisk, salsa og limekrem.