Luftig fiskegrateng med spinat

Luftig fiskegrateng med spinat
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Enkelt, sunt, mettende og godt; en grateng er perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

Luftig fiskegrateng med spinat

  • 600 g sei- eller torskefilet
  • salt og pepper
  • 100 g fersk spinat
  • 9 poteter
  • 1 ss smør
  • 1 egg

Gratengsaus

  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl fiskekraft (fra dampingen av fisken) og matfløte
  • 1,5 ss grov sennep
  • salt og pepper
  • finhakket dill

Slik gjør du

  1. Skjær fiskefileten i store biter og damp det i litt lettsaltet vann i 2-3 min. (Fiskekraften brukes i sausen.) Ta fisken opp og la renne godt av seg. Legg i et smurt ildfast fat og krydre med salt og pepper.
  2. Stek spinaten i litt smør og olje til den «faller sammen».
  3. Skrell og del poteter i terninger og kok de møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett smør og litt melk og mos til en glatt puré. Smak til med salt og pepper og rør inn egget.
  4. Gratengsaus: Smelt smør, tilsett finhakket løk og surr til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft, grov sennep og fløte. Kok opp sausen under omrøring til en tykk fyldig saus. Smak til med salt og krydder.
  5. Hell gratengsausen over fisken i formen. Fordel potetmosen på toppen, bruk to teskjeer.
  6. Stek gratengen på midterste rille i stekeovn ved 225 grader i 10-15 min.