Lettvint laks

Lettvint laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks med kremet purre, dill og kokte poteter. Mmm...

Ingredienser

  • 8 stk poteter (antall tilpasser du etter ønske)
  • 4 biter laks
  • 20 g smør
  • 1 ss olje
  • 1 stk purre
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ss lime (saften)
  • 1 neve fersk dill
  • salt og pepper
  • Frisk salat til servering f.eks agurk sukkererter eller isbergsalat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Kok potetene. Legg fisken i en ildfast form og fordel smøret over og under laksen. Skjær bort roten og litt av det grønne på purren. Vask den godt og skjær den på skrå i lange strimler.
  2. Når potetene har igjen ca 15 minutter av koketiden setter du inn fisken i ovnen og varmer opp en panne med olje hvor du tilsetter purren. Surr purren myk og ha i crème fraiche. La det koke opp og sett til siden. Tilsett limesaft, fersk dill, salt og pepper.
  3. Server laksen på myk, kremet purre med kokte poteter og en frisk salat.
  4. Tips! En mer barnevennlig variant får du ved å erstatte poteter med f.eks pastaskruer eller ris.