Lemon nachos med sitronkrem og marengs

Lemon nachos med sitronkrem og marengs
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En spennende dessert med friske smaker av sitronkrem og sitronmelisse. En perfekt dessert å servere som avslutning på tacomiddagen. Legg Lemon nachos på et stort fat og dekorer med sitronmelisse.

Ingredienser

Lemon nachos:

  • 1 pose nacho chips (tacochips)
  • 0,5 krukke sitronmelisse

Sitronkrem:

  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1,3 dl maisennamel
  • 1 stk sitron - saften av og revet skall
  • 4 stk eggplomme

Magrens:

  • 4 stk eggehviter
  • 1,5 dl sukker

Slik gjør du

  1. Bland vann, sukker, maizena og presset sitron i en kjele
  2. Kok opp under omrøring, tilsett eggeplommene og fortsett å røre.
  3. La kremen få et oppkok. Tilsett revet sitronskal. Sett kremen til kjøling.
  4. Pisk eggehvitene stive og visp inn sukkeret.
  5. Legg lemon creme på hver nachoschips og sprøyt på marengsen.
  6. Gratiner i 200 grader til marengsen har fått fin farge eller varm den litt med propanbrenner.