Lammegryte med tomater og oliven

Lammegryte med tomater og oliven
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Lag en god lammegryte, og server gjerne med flatbød, mandelpoteter og rømme.

Ingredienser

  • 1,5 kg lammekjøtt eller fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss kapers
  • 10 sorte oliven
  • 10 grønne oliven
  • 0,5 rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. 1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.
  2. 2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.
  3. 2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte. Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.