Lammefrikassé

Lammefrikassé
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
”Åh, så GODT!”, er reaksjonen du kan risikere å få fra både store og små om du lager en stor, raus gryte med rykende varm lammefrikassé. Og godt, det er det!

Ingredienser

  • 2 kg grytekjøtt av lam med bein i biter
  • 6 dl vann
  • 2 ts salt
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk purre
  • 1 stk løk
  • 12 dl kraft fra steken
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • saften av 1 sitron
  • 1 bunt bunt hakket kruspersille

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp på nytt og fjern skummet som danner seg på toppen. Senk temperaturen og tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 2 timer. Det er mørt når det løsner fra beinet.
  2. Vask og skrell grønnsakene. Del grønnsakene i 2 cm tykke biter. Kok grønnsakene med kjøttet de siste 7 minuttene, eventuelt i litt kjøttkraft i en kjele for seg selv.
  3. Sil kraften over i en ny kjele. Rør hvetemel ut i litt kaldt vann og hell jevningen i kraften under omrøring. Tilsett fløte, kok opp og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper, sitron og persille.
  4. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt.
  5. Server med kokte poteter.